Skip to main content

Hi!

Dit ben ik! Grafisch vormgever en One & a Lot-designer Charlotte. Ik werk als freelancer voor gave merken als grafisch vormgever. Maar mooie dingen maken doe ik niet alleen voor opdrachtgevers, mijn creatieve hoofd staat nooit stil. Want die mooie dingen in opdracht mogen maken is erg leuk, maar eigen producten realiseren is net zo te gek! Zo kom ik vaak aan mooie – vaak al compleet afgeronde – projecten, die ik niet voor mijzelf kan houden. Mijn winkel is de plek waarin ik die mooie dingen een plekje geef om realiteit te worden.

Doordat ik de ontwerpen in mijn winkel in opdracht van mijzelf maak, hebben de producten vaak een link naar mijn persoonlijke leven. Zo is bijvoorbeeld de gezellige dierenserie in basis ontworpen voor mijn zoontje Sam en zijn neefjes. Allen verzot op de dierenfiguurtjes.

‘Splash’ is ontstaan vanuit het eerste ontwerp van de Designly-website. In de creatieve cinematische achtergrondfilm paste ik dit concept als eerste toe. Voor de producten in mijn winkel heb ik deze reeks beelden uitgebreid met fotografie in diverse kleuren.

Omdat ik als echte fan van de kerstperiode het liefst in oktober al meeblehr met de radiozender die altijd op tijd in de stemming is, kon ik het natuurlijk niet laten een eigen reeks kerstproducten te ontwerpen. Mijn leuke Rudolph en Sneeuwpop kussens liggen al op de bank voor de kerstboom (die uiteraard van vloer tot plafond reikt) hoog en breed staat.

De serie ‘Dots’ is ontstaan dankzij mijn eigen zoektocht naar een dekbedovertrek met een relatief neutraal maar toch kleurrijk patroon, dat rustig genoeg is voor de slaapkamer en ook niet misstaat in een huiskamer of op een mooi tuinmeubel in de zomer.

Waar kun je mij nog meer van kennen?

Ik ontwerp al jaren logo’s voor gave merken. Wellicht ben je er eentje ‘in het wild’ tegengekomen. Kijk maar even bij Designly in de etalage of je wat herkent! Als je mij een foto ziet maken van (of soms stiekem een selfie met) een logo aan een gevel of een stoepbord met een poster van mijn hand: het blijft voor mij te gek om mijn werk van m’n papier via m’n scherm realiteit te zien worden.

Dankzij een aantal kersverse mama’s en papa’s die naast de naamsaankondiging van de kleine ook de (kleine) naamsvermelding van Ukkepukje zien zitten, heb je misschien ook al eens een Ukkepukje geboortekaartje gespot. Ook die geboortekaartjes zijn van mijn hand.

Eén designer, een hoop designs! Designproducten (a lot) die je interieur opvrolijken.