Skip to main content

Over a Lot

De producten in de shop zijn overwegend duurzaam. Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, productiewijze en als het even kan ook de verpakking voor de verzending. Ook worden de meeste producten op aanvraag geproduceerd, waardoor er minder opslag en vervoerslagen nodig zijn. Dat is nog eens duurzaam.
En is er per abuis een productiefoutje in geslopen? Dan vind je die voor minder in de categorie ‘oeps!’.

“Mijn zoontje vindt dit dekbedovertrek súper leuk. Wanneer ik na een wasronde het bed weer opmaak benoemt hij alle diertjes. Dat is altijd zó'n gezellig moment! Binnenkort krijgt een vriendin van mij een baby en haar wil ik graag de babydeken cadeau gaan geven.”

EvaDekbedovertrek 'dieren'

Één designer, veel (a lot) producten

One & a Lot ontwerpt designproducten die je leefomgeving opvrolijken. ‘One‘ staat voor designer Charlotte, en ‘a Lot’ voor de mooie designs in deze shop. Eén designer, een hoop designproducten (a lot) die je interieur opvrolijken.

Mijn designs in het echt kunnen zien en voelen, dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Deze webshop is begonnen als een weg om de designs meer ruimte te geven dan enkel mijn huiskamer en tuin.

Voor ‘One & a Lot’ een complete webshop werd, was een aantal producten onderdeel van de Designly website. Die ‘testronde’ liep zo goed, dat een webshop ‘erbij’ geen optie meer was.

Duurzaam design

De strakke designs van One & a Lot kenmerken zich door opvallend kleurgebruik. De kans is groot dat jij een mooie product vindt tussen de ontwerpen. De producten worden daar waar mogelijk van duurzaam materiaal geproduceerd, en met recyclebaar verpakkingsmateriaal verstuurd. De meeste producten worden pas gemaakt als jij het product hebt besteld! Speciaal voor jou. Andere producten worden duurzaam geproduceerd in oplages. Die aantallen liggen laag, zodat er niks wordt geproduceerd om later enkel in de recyclebak te belanden. Duurzaam bezig!

Eén designer, een hoop designs! Ik ontwerp designproducten (a lot) die je interieur opvrolijken.

Werk aan de winkel

Een blik behind the scenes

En in dit geval letterlijk een kijkje in de keuken. Tijdelijk omgebouwd tot mini studio, om dit al een tijdje in de molen zittende project te kunnen gaan vormgeven.

‘Splash’ is een serie die een tijdje op zich heeft laten wachten. Jaren geleden heb ik de eerste versie van dit concept uitgewerkt als posterreeks in diverse kleuren. Toen wilde ik al érg graag een productreeks uitbrengen met soortgelijke beelden, maar was de techniek nog niet zo ver dat dergelijke producten on-demand geproduceerd konden worden.

Nu de mogelijkheden matchen met mijn droom om een shop met eigen designproducten te hebben, doe ik zelf boodschappen met m’n eigen tassen! En het is wachten op het moment dat ik er eentje aan de schouder van een medeshopper spot :–)

‘Dieren’ serie

Met liefde ontworpen

Ik ben kort na de geboorte van mijn zoontje begonnen met het ontwerpen van deze serie diertjes. Het liep gelijk op met het ontwerpen van een lettertype, dus het was ‘pas’ afgerond toen mijn zoontje oud genoeg was voor een dekbedovertrek (-: Het dekbedovertrek en de babydeken zijn twee van mijn favoriete producten uit mijn winkel.

Ukkepukje geboortekaarten

Deze dierenillustraties worden ook gebruikt op enkele van de door mij ontworpen geboortekaartjes, verkrijgbaar via Ukkepukje.